Citeste scrisoarea unui fost elev: De ce SISTEMUL DE INVATAMANT este la PAMANT? Cine sunt adevaratii vinovati?

Citeste scrisoarea unui fost elev: De ce SISTEMUL DE INVATAMANT este la PAMANT? Cine sunt adevaratii vinovati?

Toti ne plangem de sistemul educational, insa nimeni nu ia atitudine, sa spuna direct care este problema!

Publicitate

Sunt un tanar care tocmai a terminat liceul, dupa toti acesti ani, va pot spune unde este problema!
PROFESORII!

Da, ati cititi bine, PROFESORII sunt vina acestui dezastru din educatie, iar noi ne multumim cu o schimbare de ministru crezand ca problema se va rezolva. NICIODATA!

Consider ca, a fi profesor, este la fel ca si un mecanic care construieste o masina, unind piesa cu piesa – daca o piesa nu este bine stransa, tot ansamblul va fi un rebut!

In timp ce PROFESORII striga ca vor salarii mai mari, omita sa spuna ca ei nu isi fac datoria cu adevarat, si nu vorbesc de toti, ci de cei angajati la scolile care in trecut au avut clase de arte si meserii – transformate apoi in clase de liceu!

Aveti idee cati elevi promoveaza fara a avea cunostinte macar nota 5? Sunt elevi care abia daca pot mazgali numele, insa promoveaza an de an distrugand clasa, si pe cei care vor cu adevarat sa invete!

Cand te-ai decis sa devii PROFESOR, ti-ai luat angajamentul ca vei invata si evalua elevul la un nivel corect!
Daca Dumneavoastra, Domnilor Profesori, care, nu va faceti meseria ati merge la un doctor, care a ajuns doctor trecand asa… cum trec si multi elevi de-ai vostri, si intr-o operatie dificila nu ar sti cum sa continue, oare cum ar fi viata dumneavoastra dupa?

Publicitate

O firma de vanzari are venit atat timp cat angajatii isi fac treaba cum trebuie pentru a promova produsul respectiv, la fel si scoala va obtine rezultate bune atat timp cat profesorii isi respecta meseria si evalueaza corect si competent elevii.

CITESTE  Atunci cand femeia nu face nimic in casa...

Insa ce nu stiti e ca, scoala, nu isi permite sa lase elevi repetenti sau sa exmatriculeze, pentru ca fiecare scoala functioneaza pe un anumit numar de elevi, iar veniturile scolii sunt influentate direct de rezultate si numarul elevilor, astfel se trage in asa fel, incat, scoala sa aiba
cat mai putini repetenti si corijenti, astfel promovand prostia.

Ceea ce am vrut sa subliniez este ca pentru toata situatia din educatie vina este a PROFESORILOR, oricat ai fi platit, iti faci meseria.

Profesorul poate fi prietenul elevilor, insa, nu e o relatie de prietenie in care sa trecem cu vederea ca elevul este slab pregatit si sa il promovam la nivel cu cei care se stradui si chiar invata!
Cunosc si profesori care isi fac meseria, pe care ii stimez si ii respect, cred ca ii stiti si voi, cei de care elevii spun ca “ala e al dreaq”. Asta se traduce prin, el isi face meseria, nu vine la catedra sa treaca ziua, vrea sa faca din elevi oameni de succes in viitor, nu criminali, violatori si hoti!

Iti multumesc ca mi-ai citit randurile, astept comentariile si parerile voastre,
Un fost elev, produs al invatamantului din tara noastra!

Publicitate
%d bloggers like this: