Fumezi dupa ce ai terminat de mancat? Vezi cat de mult te afecteaza acest obicei

Fumezi dupa ce ai terminat de mancat? Vezi cat de mult te afecteaza acest obicei

Fumătorii se bucură întotdeauna o ţigară după o masă. Tutunul nu este recomandat nimănui şi nicicând, în orice caz, dar este deosebit de periculos după masă. Potrivit oamenilor de ştiinţă, dacă fumezi imediat după o masă, este că şi cum ai fuma 10 ţigări o dată.

Publicitate

Fumatul după masă creşte şi mai mult riscul de cancer pulmonar. De asemenea, agravează sindromul colonului iritabil, potrivit bzi.ro.

Publicitate

Încă un sfat suplimentar legat de obiceiurile interzise după masă: nu mânca fructe! Fructele sunt foarte uşor de digerat şi de metabolizat, dar numai mâncate pe stomacul gol.

De fapt, multe fructe trec ca atare prin stomac direct în duoden, pentru a fi digerate la nivelul acestuia, ceea ce însemnă că, dacă mănânci un fruct imediat după o masă, el va sta în stomac până când celelalte alimente vor fi digerate, timp în care va fermenta. Deci, mănâncă fructe pe stomacul gol sau două ore după o masă.

Publicitate
CITESTE  Stiai cat de nocive sunt anticonceptionalele pentru organismul tau? Sapte categorii de femei care ar trebui sa le evite
%d bloggers like this: