Iti plac bananele? Zece lucruri despre ele care te vor uimi!

Iti plac bananele? Zece lucruri despre ele care te vor uimi!

Banana este un produs organic extrem de bogat in minerale si vitamine. A fost evaluat ca un super-aliment, avand in vedere faptul ca acesta este unul dintre cele mai avantajoase fructe cand vine vorba de avantajele medicale. Banana ar trebui sa faca parte din alimentatia zilnica a fiecruia, deoarece aceasta ofera o varietate de beneficii pentru sanatate, ajutand la combaterea:

Publicitate
  • Greturilor de dimineata
  • Orbire
  • Diabet
  • Osteroporoza
  • Depresie
  • Cancer la rinichi

Iata 10 beneficii ale consumului de banane!

1.Previne pierderea de calciu
Bananele ajuta la prevenirea pierderii de calciu, si duce la o mai buna absorbtie a mineralelor in oase si dinti, astfel facandu-I mai tari.

2.Va fac o persoana mai desteapta
Cum am spus si mai devreme, bananele stimuleaza functionarea creierului si au efect asupra abilitatilor cognitive si capcitatea de rationament. Acest lucru se datoreaza faptului ca bananele au un continut ridicat de potasiu, care este esentiala pentru activitatea propriu-zisa a creierului.

3.Ajuta la prevenirea cancerului renal
De asemenea, bananele va ajuta la prevenirea cancerului de rinichi, datorita capacitatii de a promova absorbtia calciului in organism, prevenind astfel formarea pietrelor la rinichi. Acesta va stimula de asemenea sanatatea dintilor si oaselor, oferind si protectie ochilor de degenerescenta maculara.

4.Ajuta la combaterea anemiei
Bananele sunt bogate in fier care intarest sangele si ajuta la combaterea anemiei.

Publicitate

5.Ajuta la digestie
Bananele sunt bogate in fibre dietetice si ca urmare, acestea va pot ajuta sa combateti indigestia si constipatia prin reglarea si normalizarea intestinului motilitatii.

6.Regleaza nivelul zaharului in sange
Bananele ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si acest lucru bun, mai ales daca suferiti de diabet zahart. Acestea ajuta de asemenea la lupta impotriva depresiei si imbunatatesc in general starea de spirit.

CITESTE  Pozitia in care dormi iti poate afecta sanatatea - vezi care este cea mai buna pozitie!

7.Va poate proteja de atac de cord si accident vascular cerebral
Atunci cand consumati banane de mai multe ori este putin probabil sa suferiti de vreun accident vascular cerebral, deoarece bananele sunt bogate in potasiu si scazute in sodiu

8.Combate depresia
Bananele sunt bogate in triptofan, care atunci cand este consumat se transforma in serotonina, care este un neurotransmitator al creierului care regleaza starea de speirit.

9.Combate inflamatia
Bananele sunt bogate in vitamina B6 care ajuta la combaterea inflamatiei articulatiilor. Ajuta de asemenea si la combaterea diabetului de tip 2, in productia de celule albe si la intarirea sistemului nervos.

10.Bananele stimuleaza nivelul de energie
Va veti creste in mod semnificativ nivelul de energie atunci cand consumati banane, mai ales daca faceti antrenamente, consumati doua banane inainte de antrenament pentru mai multa energie.

Daca ti-a placut, te rugam sa distribui!

Publicitate
%d bloggers like this: