Te-ai intrebat vreodata de ce ne indragostim? Iata raspunsul!

Te-ai intrebat vreodata de ce ne indragostim? Iata raspunsul!

A cunoaşte de ce ne îndrăgostim poate ajuta vindecarea sentimentelor de respingere şi inimă frântă. Dacă cineva nu se îndrăgosteşte de tine motivul nu este urâţenia ta, stupiditatea sau faptul că eşti sărac. Uneori chimia nu este bună. Motivele pentru care ne îndrăgostim au fost cercetate îndelung. Se pare că sunt necesare o varietate de procese neurochimice şi de stimuli externi pentru a determina secvenţa corectă pentru ca cineva sa se îndrăgostească.

Publicitate

Motivul principal este pentru a ne transmite genele, susţin cercetătorii. Evoluţia ne-a dat creiere mari şi copii neajutoraţi care trebuie îngrijiţi mulţi ani, ceea ce face legătura dintre cupluri esenţială pentru supravieţuirea speciei.

Publicitate

Genele nu pot totuşi decât să dea parametrii generali. De ce anume cutare se îndrăgosteşte de cutare este mult mai complicat, şi adesea inexplicabil, deşi asemănările, atractivitatea şi interesele comune explică mult. Îndrăgostirea nu durează mult, dar poate fi preludiul unei iubiri de durată.

Îndrăgostirea este o strategie datorată evoluţiei, prin care ne asigurăm că alegem un partener pe cât de bine putem în situaţia dată, pentru ca apoi să ne angajăm faţă de acesta. Neurotransmiţătorii ca feniletilamina si dopamina induc modificările cerebrale care ne dau toate acele emoţii şi ne fac să credem că vom iubi persoana respectivă pentru totdeauna.

Aşadar, şi oamenii sunt până la urmă tot animale, iar motivul principal pentru care ne îndrăgostim este reproducerea.

Publicitate
CITESTE  Afla ce spune despre tine anotimpul in care te-ai nascut
%d bloggers like this: